” U ono vrijeme dovest ću vas kući,…. “

Izaija 1.18.

I ako su grijehi vaši crveni kao skerlet, postat će bijeli kao vuna!

Zaharija 3.

Tada mi dade da vidim velikoga svećenika Jošuu, kako stoji pred anđelom Gospodnjim, dok je s desne njegove stajao Sotona, da ga optuži.
Gospod reče Sotoni: “Gospod neka ti naredi šutnju, Sotono! Gospod, koji je izabrao Jerusalem, neka ti naredi šutnju! Nije li ovaj glavnja istrgnuta i ognja?
A Jošua je bio obučen u haljine prljave, kad je stajao pred anđelom.
 Ovaj progovori onima, što su stajali pred njim: “Skinite s njega te prljave haljine!” A njemu reče: “Evo, oduzimam s tebe krivnju tvoju i oblačim te u svečane haljine!”
 Onda zapovjedi. Metnite mu i čistu kapu na glavu!” Tada mu metnuše čistu kapu na glavu i obukoše mu haljine, a anđeo je tu stajao.
I anđeo Gospodnji dade Jošui ovo obećanje:
 “Ovako veli Gospod nad vojskama: ‘Ako uziđeš, mojim putovima i uzdržiš ustanovu moju, tada ćeš upravljati hramom mojim l čuvati trijemove moje, i dat ću ti slobodan pristup k ovima, što stoje ovdje.
Čuj, Jošua, veliki svećeniče; ti i drugovi tvoji, što sjede pred tobom, ti su ljudi, koji imaju znamenje: jer evo, ja ću učiniti da dođe sluga moj, “mladica”.
Jer gle, na kamen, koji sam metnuo pred Jošuu – na taj jedan kamen upravljeno je sedam očiju – na njega ću ja urezati crtež, govori Gospod nad vojskama,

i utamanit ću krivnju one zemlje u jedan dan.
 U onaj dan, govori Gospod nad vojskama, pozivat ćete jedan drugoga pod vinovu lozu i pod smokvu.

 


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

%d