Isus Krist se borio protiv korupcije i globalističke Velike vlade! Bio je razapet od strane ‘duboke države’ Rimskog Carstva (ne na osnovi rimskih i izraelskih zakona, nego na osnovi privatnih odnosa, dogovora i odluka izmedu izraelske i rimske vlasti). …Današnji “neprijatelji države” slični su političkom disidentu, Isusu Kristu.

 

Jedno od temeljnih načela kršćanstva je slijediti primjer Isusa Krista. Prema kršćanskim učenjima, Isus Krist je bio više od učitelja i proroka. On je bio jedan i jedini savršeni Božji sin, rođen u svijetu da svjedoči o Božjoj ljubavi

Isus Krist nije bio žrtvovan samo za grijehe čovječanstva, nego je na kraju uskrsnuo od mrtvih i vratio se u nebo kako bi okončao ropstvo grijeha i pokazao Božju vječnu ljubav. Kroz Krista, kršćani stvaraju odnos sa svojim Stvoriteljem i otkupljuju svoje grijehe kroz Njegov oprost.

 

Tijekom svog vremena na Zemlji, Isus Krist nije bio ni slab ni pokoran. Isus Krist se snažno borio protiv korupcije i Velike vlade, govoreći protiv zloupotrebe Rimskog Carstva i licemjerja vjerske vladajuće elite.

Danas je Kristovo uskrsnuće nešto u što možemo imati veliku vjeru. Čak i dok je bio mučen, Krist se pobunio na najsnažniji način, oprostivši onima koji su ga udarali, izrugivali mu se i objesili na križ.

Iako možemo patiti kada javno danas govorimo o zlostavljanju i korupciji u našem svijetu, Isusovo uskrsnuće je vječna pobjeda koja čeka one koji ga slijede.

“Blago onima koji su progonjeni zbog pravednosti, jer njihovo je kraljevstvo nebesko.” Matej 5:1-12.

Isus je bio nenasilni radikal koji se zalagao za slobodu i odgovornost pojedinca i osudio mučenje i ponižavanje nevinih. U Ivanu 7:53–8:11 se govori kako su pismoznanci i farizeji pristupili Isusu sa ženom koja je bila uhvaćena u preljubu. Kada su pitali treba li se suočiti sa smrtnom kaznom, Isus je odgovorio: “Tko je među vama bez grijeha neka prvi baci kamen na nju.”

 

Armenian Genocide Crucifixion

Drzavni zlocin: razapinjanje aramejskih djevojaka, 1914. zbog muslimanskog dihada od strane turske vlasti i zadnjeg otomanskog kalifa. Armenija je prva krscanska zemlja na svijetu. Genocid nas Armencima od strane Turaka je trajnijeg ali i novijih datuma.I danas je jedino Aramencima zabranjan pristup na podrucje izvora Eufrata i Tigrisa, i Ararata,  odnosno podrucje biblijskog vrta “Edena”.

Mada je NSP ujedinio islam i lazno krscanstvo u jednu religiju, ipak je Aramencima i dalje zabranjen pristup na podrucja koja spominje Biblija na svojim pocetnim stranicama. Inace, Armenija je zemlja smjestena ispod Ararata, mjesta pristanka Noeve arke, i mada im cijela zemlja gleda na Ararat i nacionalni simbol im je Ararat, i podnozje Ararata i Armenije je podrucje na kojem je Noa uzgajao lozu, sto i danas Aramejci njeguju, oni sami ne smiju pristupiti Araratu, jer je pod turskom vlasti.

Ovo je jedinstven primjer kada je direktno pokazan sukob dviju drzavnih vlasti, upravo zbog religije. Odnosno napad na drzavu iskljucivo zbog religije. U pohodu na Europu, Turci su diskretnije nametali islam. A njihova uloga u napadu na Europu, bila je dvojaka. Naime, oni su oslabili “papiste” u istovremenoj njihovoj borbi na sjeveru, protiv odbjeglih rimokatolika, odnosno reformatora, odnosno protestanata. I tako pomogli da sjever Europe se izbori za istinsko krscanstvo, odnosno poslije formirano kao protestantska religija.

Dodatak: apostol Marijana

———————————————————————————————————————————

Kad je došla Isusu, on joj je milostivo rekao: “Sad idi i ne griješi vise!” Isus je često večerao s grešnicima, prostitutkama i prosjacima i nije tražio moć i utjecaj Rimskog carstva.

Isus nije samo zagovarao one koji su pogrešno optuženi i progonjeni; već se i on usprotivio onima koji su na vlasti i koji su propitivali pohlepu i pokvarenost.

U Mateju 21:12, Isus je otišao u hramske sudove i istjerao sve koji su tamo kupovali i prodavali. Prevrnuo je stolove mjenjača novca i sjedala onih koji su prodavali. On im reče: “Pisano je: Dom će se moj zvati domom molitve. Ali vi se to pretvorili u pljačkašku jazbinu”.

Tijekom svog vremena na Zemlji, Isus je podučavao druge kako se povezati s Bogom, kako se pouzdati u njegovu moć i blagostanje. Ta su učenja ugrozila moć Rimskog Carstva, koje je u to vrijeme kontroliralo mnoge aspekte života ljudi. U Mateju. 12:1-8, 15:1-9, Isus se suprotstavio vođama i branio zakone i tradicije na Sabat.

Na kraju, “duboka država” Rimskog carstva se na kraju okomila na Isusa i poslala svoje “specijalce”, mučila ga i razapela. Kada su rimski vojnici zajedno s njim prolazili pokraj njegovih sljedbenika, Isus je rekao jednom od svojih sljedbenika koji je izvukao svoj mač: “Vratite svoj mač natrag na njegovo mjesto. Jer svi koji uzmu mač stradat će od mača.

 

“Poput Isusa, mi također možemo imati vjeru u naše vječno otkupljenje. Bez obzira na ishod našeg tijela ovdje na Zemlji, naša poslušnost Božjem savršenom primjeru ljubavi nas u konačnici otkupljuje u zagrobnom životu. Naša svrha je veća od nas samih”.

Današnji “neprijatelji države” slični su političkom disidentu, Isusu Kristu

Danas su “neprijatelji države” ljudi koji govore istinu i prijavljuju zloupotrebe koje dolaze od strane korporacija i vlade.

Nedavno uhićenje Julian Assangea je savršen primjer. Assange je ozloglašen zbog curenja i objave video snimke američke vojske. Snimci su snimljeni iz dva američka helikoptera AH-64 Apache koji su sudjelovali u napadima na nevine nenaoružane civile, uključujući djecu.

Iako je Assange beskrajne ratove SAD-a u inozemstvu razotkrivao kao nepromišljene, neodgovorne, nemoralne i odgovorne za tisuće smrtnih slučajeva civila, Assange je onaj koji je bio prisiljen na skrivanje, uhićenje i progon jer govori istinu.

I današnja “duboka država” i staro Rimsko carstvo imaju široku vojnu prisutnost koja sudjeluje u beskonačnim ratovima i napada one koji osporavaju njihov autoritet.

Oba carstva djeluju u tajnosti s raširenim nadzorom građana i policijskom prisutnošću koja tretira građane kao osumnjičenike, krivce dok se ne dokaže nevinost. Edward Snowden je još jedan hrabri zviždač koji je govorio o domaćim špijunskim planovima američke vlade. I on se skriva dok ga “duboka država” ne uhvati jer je govorio istinu.

Kroz povijest, hrabri pojedinci su crpili snagu iz Isusovog duha da se zauzmu za nevine i izazovu nepravdu svoga doba. U nacističkoj Njemačkoj Dietrich Bonhoeffer se suprotstavio zlostavljanjima. Kada je legaliziran gulag u Sovjetskom Savezu, Aleksandr Solženjicin je ustao i preispitivao ih s velikom voljom. Kada je rasna segregacija postala način života u Americi, Martin Luther King Jr. je ustao i progovorio.

Danas se oni koji govore o nuspojavama cjepiva na djeci cenzuriraju putem interneta. Onima koji ne poštuju zapovijedi o cijepljenju, ne dopušta se slanje zdrave djece u školu.

U New Yorku roditeljima koji ne cijepe svoju djecu prijeti zatvor i novčana kazna. Ne samo da se ignoriraju djeca koja su teško obolila zbog cjepiva, nego se i roditelji marginaliziraju, ismijavaju kao “anti-vakseri” i poistovjećuju kao svjetska prijetnja zdravlju.

U Mateju 16:24 Isus kaže: “Ako tko od vas želi biti moj sljedbenik, morate se odreći vlastitog puta, uzmite svoj križ i slijedite me.”

To je izbor koji moramo napraviti, u bilo kojoj situaciji u kojoj se nalazimo. Da li prijavljujemo zlostavljanja i branimo nevine? Ili nastavljamo sudjelovati u ubijanju, trovanju i šutnji? Tražimo li utjecaj i moć koju nam svijet može donijeti ili tražimo snagu i otkupljenje od Boga?


Novi-Svjetski-Poredak.com


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

%d