Ovca Shrek je nosio šest puta više svoje vune od uobičajene težine, samo zato što je bio daleko od svog pastira

Ovo je ovca Shrek.

indeksiraj

 

Postao je poznat prije nekoliko godina kada je pronađen nakon što se šest godina krio u špiljama.

Naravno, tijekom ovog vremena njegova vuna je narasla bez da je itko tamo mogao obrijati. Kada je konačno pronađen i obrijan, njegova vuna je imala nevjerojatnu težinu. Većina ovaca ima krzno težine obično do kilograma, maksimalno. Već šest godina, Shrek je nosio šest puta više od obične težine svoje vune. Samo zato što je bio daleko od svog pastira.

Ovo me podsjeća na Ivana 10., kada se Isus uspoređuje sa pastirom, a njegovi sljedbenici sa njegovim ovcama. Mislim da je Shrek poput osobe koja poznaje Isusa Krista, ali je zalutao. Ako izbjegnemo Kristovu stalnu obradu našeg karaktera, mi ćemo skupiti dodatnu težinu u ovom svijetu – težinu koju ne moramo nositi.

Kada je Shrek pronađen, profesionalni šišač ovaca, ošišao je za dvadeset i osam minuta. Shrekova vuna od 20 funti je konačno uklonjena – dovoljno vune da se napravi odijela za 20 muškaraca! Sve što je trebalo je da se vrati kući svom pastiru.

Vjerujem da Krist može podići teret koji nosimo, ako se samo prestaneš skrivati. On može obrijati našu ‘vunu’ – tj. naš teret koji imamo dok lutamo, i kada dođemo do dobrog pastira.

” Dođite k meni, svi vi koji ste umorni i opterećeni, a ja ću vam dati odmor. Uzmi moj jaram na sebe i uči od mene, jer ja sam nježan i skroman u srcu, i naći ćeš odmor za svoju dušu. Moj jaram je lagan i moj teret je sladak.” Matej 11:28-30

Don Moen Group


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

%d blogeri kao ovaj: