Nekrofilne vlasti – vlasti duha smrti

“8,23.Pri svršetku vlasti njihove, kad bezakonici navrše mjeru, ustat će kralj, drska pogleda i lukav.
Daniel 8,24 Silna će mu biti moć, ali ne od vlastite snage. Nanijet će izvanrednu pustoš, i djela će mu napredovati. Moćne, pa i narod svetaca upropašćivat će.
Daniel 11,21 Na njegovo će mjesto doći opak čovjek, kome nije bila namijenjena čast kraljevska. On će doći iznenada i spletkama se domoći vlasti.”

“1,.4 Zapjevat ćeš ovu rugalicu kralju babilonskom: Kako nestade silnika? Kako nestade tlačenja?
Izaija 14,5 Jahve slomi štap zlikovački i žezlo vladarsko
Izaija 14,6 što je bijesno bilo narode udarcima bez kraja i konca, što je gnjevno vladalo narodima progonećih nemilice. Izaija 14,7 Počiva, miruje sva zemlja kličući od radosti. Izaija 14,8 Nad tobom se raduju čempresi i cedri libanonski: "Otkako si pao, ne dolaze nas više sjeći! Izaija 14,9 Zbog tebe se uzbudi Podzemlje da te dočeka kada dođeš. U tvoju čast ono budi sjene, sve zemaljske mogućnike, ono diže s prijestolja sve kraljeve naroda. Izaija 14,10 Svi ti oni progovaraju: "I ti si skršen ko i mi, nama si sličan postao.
Izaija 14,11 Oholost se tvoja sruši u Podzemlje i buka tvojih harfa; pod tobom je ležaj od truleži, a crvi tvoj su pokrivač.
Izaija 14,12 Kako pade sa nebesa, Svjetlonošo, sine Zorin? Kako li si oboren na zemlju, ti, vladaru naroda?
Izaija 14,13 U svom si srcu govorio: Uspet ću se na nebesa, povrh zvijezda Božjih prijesto ću sebi dići. Na zbornoj ću stolovati gori na krajnom sjeveru. Izaija 14,14 Uzaći ću u visine oblačne, bit ću jednak Višnjemu.
Izaija 14,15 A sruši se u Podzemlje, u dubine provalije!
Izaija 14,16 Koji te vide, motre te i o tebi razmišljaju: “Je li to čovjek koji je zemljom tresao i drmao kraljevstvima,
Izaija 14,17 koji je u pustinju svijet obraćao i sa zemljom sravnjivao gradove, koji sužnjeva svojih nikad nije kući otpuštao?
Izaija 14,18 Kraljevi naroda svi u časti počivaju, svaki u svojoj grobnici.
Izaija 14,19 A ti si iz groba izbačen kao smeće odvratno, pokriven poklanima, mačem probodenima, koji su na ploče grobne pobacani k`o strvina zgažena!
Izaija 14,20 Nećeš se združiti s njima u grobu, jer si zemlju svoju uništio i narod svoj poklao. I nikad se više neće spominjati pleme zlikovačko.
Izaija 14,21 Spremite pokolj djeci za bezakonje otaca njihovih, da se više ne dignu da osvajaju zemlju i da ne pokriju lice svijeta!
Izaija 14,22 Ustat ću na njih – riječ je Jahve nad Vojskama – i zatrt ću Babilonu ime i ostatak, rod i porod – riječ je Jahvina.”


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

%d